Pri sajenju nove trave je potrebno gnojilo za travo

Pri sajenju nove trave je potrebno gnojilo za travo

Ker smo gradili na novo je bilo okoli hiše potrebno nasaditi travo, da bo zrasla lepa okrasna trava. Ker nisem imel preveč izkušenj, sem šel v kmetijsko trgovino po par žakljev trave in jo lepo razsipal po plani. Kaj več nisem naredil. Po dveh dneh sem videl, da so tla suha in sem vse skupaj dobro zalil. Tudi, ko sem vprašal, če moram na kaj biti pozoren, so mi vsi rekli, da trava pa bo že zrasla, nihče pa mi ni svetoval gnojilo za travo, kar bi bilo vsekakor najboljše.

No, po enem mesecu čakanja sem imel dovolj, ker trava ni zrasla tako kot sem pričakoval, tako sem šel v vrtnarijo in vprašal, kaj naj naredim, ker sem moral kupiti spet novo seme trave. Končno so mi svetovali gnojilo za travo, sam sem bil jezen, da tega nisem kupil že v prvo, a če bi gnojilo za travo saj videl na polici, potem bi ga sigurno, tako pa ga takrat nisem videl.

Tokrat sem imel oboje travo in gnojilo za travo, tako sem imel dober občutek. Prvo sem parcelo dobro zalil, potem sem posipal gnojilo za travo in nazadnje še travo. To pa je bilo še kako prav. Že čez nekaj dni sem videl razliko, kako je trava počasi lezla iz zemlje. Čez nekaj tednov je naša parcela bila v travi, poleti smo imeli prekrasno travo, prav lepa je bila, tista okrasna. Videl sem, da tudi sajenje trave danes ni več enostavno, že tukaj moraš vedeti kaj in kako. Sedaj vem, če se še kdaj zaradi suše zgodi, da se trava posuši, grem po travo, gnojilo za travo in postopek ponovim, sedaj mi vedno uspe. 

Izkušnje so vedno dobrodošle, ne vem pa, kako so bili nekateri tako pametni, da so mi rekli, naj travo samo posipam in bo, ker ni tako, potrebno je gnojilo za travo in mokrenje tal.