Odmaševanje odtoka mi je uspelo z sodo bikarbono, vročo vodo in kisom

Odmaševanje odtoka mi je uspelo z sodo bikarbono, vročo vodo in kisom

V kuhinji sem opazila, da je voda začela počasneje odtekati in ustrašila sem se, da se bo odtok zadelal. Sprva nisem vedela, kaj naj naredim, vedela sem, da lahko kupim čistilo za odmaševanje odtoka in ga zvečer nalijem v odtoke. Potem pa sem prebrala, da lahko tudi v odtoke daš sodo bikarbono, kis in vročo vodo, tako poskrbiš da ta trojna kombinacija odmaši odtok. Ker se mi odtoki niso čisto zadelali, sem skušala rešiti zadevo tako, kot je bilo napisano.

Z žlico sem nadevala v odtok veliko sode bikarbone in potem preko prelila vroči kis, šele kasneje pa vročo vodo. Počakala sem nekaj časa in res odmaševanje odtoka na tak način deluje. Kako sem bila vesela, kajti soda bikarbona in kis nista tako draga, kot pa je dobro čistilo za odmaševanje odtoka, tako sem  se odločila, da bom to naredila vsak mesec enkrat, da bodo le cevi čiste in ne bo prišlo do zamašitve.

Vsako gospodinjstvo bi moralo skrbeti, da ne pride do zamašitve odtokov, nekateri na to pozabijo in njihove cevi se tako kar hitro lahko zabašejo. Posebej pa je pomembno, da naredite redno čiščenje sifona pod umivalnikom. Že zaradi umazanije, ki se nabira po sifonih in tako daje neprijeten vonj. 

Še kako se preventiva izplača, ker vam bo prihranila kar nekaj živcev, časa in denarja, če bo potrebno strokovno odmaševanje odtoka, tako skrbite za preventivo in čistite odtoke. Sama do zdaj nisem skrbela zato, sedaj pa bom redno, kajti dovolj sem se ustrašila, ko voda ni pravilno odtekala, da bi potrebovala odmaševanje odtoka in bi tako lahko imela velike stroške. Tako mi danes ni težko v odtoke dati čistilo za odtoke ali pa sodo bikarbono z vročo vodo. Moje cevi so sedaj čiste in prav nič neprijetnega vonja se ne voha.