Odlični nasveti za odlično čiščenje jeter

Odlični nasveti za odlično čiščenje jeter

Jetra veljajo za enega od najbolj pomembnih organov v našem telesu. V njem opravljajo vitalne funkcije, in sicer s pomočjo čiščenja krvi ter izločanja prebavnih sokov. Če jetra nepravilno delujejo, lahko v telesu nastanejo številne bolezni. Pri tem ključno vlogo zagotovo igra čiščenje jeter, ki pa je v resnici lahko precej preprosto.

Jetra lahko pustite počivati ves dan, tako da ne jeste ničesar, kar vsebuje maščobo. V jetrih in v žolčniku se tako nabere veliko žolča. Nato spijete odvajalo, na primer raztopino grenke soli. Ta se ne vpije v črevesje, obenem pa zelo blagodejno sprošča kanale v jetrih.

Princip za čiščenje jeter je torej zelo preprost

Na sploh je čiščenje jeter zelo preprosto. Potem ko čez dan jetra pustite počivati ter spijete prej omenjeno odvajalo, zvečer pred spanjem spijte še nekaj lahkega in zelo oljnatega. To povzroči, da se približno v tretjini ure iz jeter ter žolčnika stisne v dvanajstnik ves žolč. S seboj to potegne tudi vse nečistoče. Črevo nato poplaknemo še z malo grenke soli. Vse se kasneje izloči skozi analno odprtino.

Najpreprostejši postopek za čiščenje jeter vam bo tako vzel približno dan in pol. Prvi dan lahko s čiščenjem pričnete v popoldanskem času, drugi dan pa končate proces. Večina ljudi čiščenje jeter opravlja ob koncu tedna. V petek pozno popoldne pričnejo, v soboto opravijo čiščenje, v nedeljo pa je čas za dodatni počitek.

Zahtevnejša metoda za čiščenje jeter

Po drugi strani pa lahko čiščenje jeter poteka nekoliko bolj zahtevno. Zahtevnejša metoda je odlično opisana v ajurvedskih spisih. Jetra se v tem primeru čistijo na dan polne lune. Že pred tem pa se je treba postiti s sokovi. Na dan čiščenja je treba izvajati razne tehnike meditacije ter joge.

Zvečer pa je treba za temeljito čiščenje jeter treba izmenično piti čisto olje in limonin sok, in sicer v razmiku pol ure.