Promocija oziroma napredovanje v službi. Kako priti do nje pa vendarle ne pozabiti kje smo bili?

Promocija oziroma napredovanje v službi. Kako priti do nje pa vendarle ne pozabiti kje smo bili?

Za promocijo na nekem delavnem mestu se moramo zelo potruditi in imeti nekaj izkušenj za to. Do promocije ne pridemo kar tako brez znanja ali pa že na začetku ko se tam zaposlimo. Tu je potrebno trdo delo in vztrajnost. Je kot neka motivacija za uspešno delo in na koncu neko nagrado kar je napredovanje.

Za napredovanje je potrebno veliko delati na tem. Poskrbeti moramo, da je naše področje v katerem delamo zelo dobro. Na primer delamo v prodaji. Zavedamo se da bo povečanje prodaje iz naše strani prineslo dobiček podjetju. S tem si lahko zagotovimo hitro napredovanje. Poskrbeti moramo tudi, da imamo urejene odnose z sodelavci in da se z njimi razumemo. Poskrbimo tudi, da med zaposlenimi izstopamo. S tem postanemo vidni. Lahko pomagamo sodelavcem, ko jim kaj ne gre ali pa prevzamemo njihovo delo. Nadrejeni bodo to definitivno vedeli. Videli bodo naš trudi, da res želimo da podjetje uspe in s tem tudi, da če znamo lahko sodelavce še marsikaj naučimo in na tu ni odveč, da jim pomagamo.

Sodelovanje na sestankih z dobrimi idejami, pomoč pri reševanju problemov in podobno. Na sestanku takšne reči vedno pridejo prav. To pomaga nadrejenim in prav tako nam saj nas opazijo in tudi v naprej opazujejo. S tem se lahko nato še dodatno dokažemo z našim delom, saj smo jim postali zanimivi.

Promocija oziroma napredovanje v službi. Kako priti do nje pa vendarle ne pozabiti kje smo bili?

Pomembno je tudi, da smo blizu našim nadrejenim, da se jih ne izogibamo, jim pomagamo, jih posnamemo in podpiramo. S tem jim damo občutek zvestobe, zelje po delu, predanosti in želje po znanju. S tem jih lahko navdušimo, da nam lahko pomagajo, da pridemo do naše promocije.

Ko pridemo do promocije vsekakor ne smemo pozabiti, kje smo bili in kako smo do tega prišli. Še naprej spoštujemo vse ljudi, ki so nam pomagali priti do pozicije, spoštujemo še naprej vse naše sodelavce in ohranjamo stike z njimi. Ne smemo si dovoliti, da postanemo egoistični, polni sami sebe. S tem ne bomo prišli več daleč.